logo sailforce

Welkom bij SailForce zeilevents met schipper
Oosterschelde specialist in bedrijfsuitjes en zeilregatta's
Kom genieten en zeilen op de Oosterschelde
Een onvergetelijke belevenis ervaren -> zeilen met SailForce
Ontdek de schoonheid van de Oosterschelde
WELKOM aan boord bij SailForce - Wemeldinge

Teambuilding: zeilen in Zeeland | SailForce

Zeilen als teambuilding bij SailForce: leer je collega's echt kennen.

Een zeilschip is voor mensen vaak een onbekende omgeving waar ze tijdens een teambuilding al snel terugvallen in hun basisgedrag - de perfecte manier om uw collega’s beter te leren kennen. Iemand van uw team kan optreden als coach aan boord, maar we werken ook samen met professionals die een teambuilding op maat kunnen uitdenken. Samen met onze partner Route2 / Sandra Dijke-Jongepier stelden we een volledig arrangement samen.

teambuilding zeilen zeeland SailForce

Bij een teambuilding leert men samenwerken en duidelijk communiceren – net wat er nodig is op een zeilschip. Bovendien is het zonder koers moeilijk samenwerken. Aan boord gaat het om taakverdeling, maar ook om elkaar helpen wanneer het moeilijk wordt. Hieronder vindt u de inzichten die de deelnemers opdeden aan boord.

Meestal is een teambuilding ofwel georganiseerd rond een persoonlijkheidsinstrument, ofwel rond het samen uitvoeren van een (buiten)activiteit. Beide zijn leuk en leerzaam, maar volgens trainer/coach aan boord Sandra Dijke-Jongepier is een combinatie nog veel effectiever en vooral duurzamer. En dat vinden de deelnemers ook! In het najaar van 2016 gingen we o.a. op pad met het salesteam van een internationale dienstverlener uit Oosterhout.

Quote 1:Uiteraard heb ik de intentie om dit nieuwe gedrag vol te houden. Met name door mijn voorbeeldfunctie en doordat ik aan boord heb ingezien dat dit ook echt werkt!

Quote 2: Wat ik als eerste heb verteld toen ik thuiskwam? Dat het ondanks het vreselijk slechte weer zo’n ontzettend succesvolle dag is geweest!


Ben je dingen op een andere manier gaan aanpakken/bekijken na de teambuilding?

Ik heb vooral geleerd dat we een complementair team zijn i.p.v. dat onze verschillen de samenwerking bemoeilijken. Je gaat je collega’s (nog) meer waarderen omdat je nu beter weet hoe ze denken. Je leert patronen herkennen en kunt daar beter op inspelen en rekening mee houden, wat de samenwerking positief beïnvloedt.

Zou je deze sessie aanraden aan vrienden, familieleden en collega’s? En zo ja, waarom?teambuilding zeilen oosterschelde zeeland SailForce

Het aanraden bij collega’s is ondertussen gebeurd. Ik heb hen enthousiast aangegeven dat zo’n dagje zeilen als teambuilding enorm waardevol kan zijn, als je je maar wilt openstellen en er ook voor openstaat om je eigen gedrag aan te passen.

Welke nieuwe inzichten heb je gekregen/wat heb je geleerd?

Iedereen is anders; door daar meer rekening mee te houden krijg je minder snel wrijving en discussies. Luister goed naar elkaar en geef voldoende informatie zodat er geen vragen komen of frustraties ontstaan. We zouden wat vaker mogen evalueren om fouten in de toekomst te vermijden en om de processen efficiënter te laten verlopen.

 

Wij kunnen voor u een volledige teambuilding op maat samenstellen. Ontvang gratis een vrijblijvende offerte.

Heeft u nog vragen over onze bedrijfsactiviteiten?

 

Of bent u benieuwd naar de prijzen?

 

Bedrijfsuitje

bedrijfsuitje zeeland zeilen sailforce

Teambuilding

teambuilding zeilen zeeland sailforce regatta

Zeildag

zeildag oosterschelde sailforce 2
Top