nlenfrde

Neil en Steve (11 jaar) zeilen de Deltaweek - Onrustrace

Donderdag, 7 juli 2011

Veel wind, zon, wolken, een mooie dag voor een dagje zeilen. Vandaag mogen we meedoen aan een zeilwedstrijd van de Deltaweek! We gaan naar Wemeldinge, daar ligt de ‘SailForce’ van Marco en Monica. We gaan aan boord en gaan gelijk aan de slag: trossen los, motor aan.  Ik mocht van Marco bijna gelijk aan het roer, best spannend, de haven uitvaren, door een sluisje, best smal. Daarna in de wind blijven liggen terwijl de zeilen gehesen werden.

sailforce neil en steve deltaweek 1We melden ons een paar minuten van te voren bij de startboot en varen wat rondjes. Dan komt het sein voor de start en we gaan gelijk over op de race. We maakten een goede start, we zijn namelijk vierde. Ik sta nog steeds aan het roer, best stoer! We hadden een mooie snelheid, ongeveer 7 knopen. We gingen best wel schuin, dat was  leuk! Na een poos moesten we een boei aan stuurboord passeren. Op naar de volgende! Doordat we op een andere koers vaarden, kregen we minder wind. Andere boten, voor en achter ons, zetten hun ‘spinnaker’ bij, maar Marco deed dat niet omdat wij nog niet weten hoe we met zo’n groot zeil om moeten gaan. De volgende boei kwam in zicht, daar moesten we nog een klein stukje rechtdoor, toen kwam er een rood/witte boei. De wind was goed en we  lagen …..laatst in de rij, daar gaf ik niks om want we hadden veel plezier en ik leerde veel!

Steve, 11 jaar

sailforce neil en steve deltaweek 2We waren al een poosje aan het zeilen toen ik ook mocht. Eerlijk, ik was in het begin nog niet goed wakker. Maar nu vond ik het wel leuk. We gingen weer lekker scheef en iedereen ging aan bakboord hangen.  De boot van SailForce is echt snel want we konden de andere boten weer inhalen. Helaas net niet allemaal. De finish was in zicht en we hadden al twee boten ingehaald. We vaarden vlak achter een andere boot, maar helaas, het lukte net niet meer om die in te halen. We gingen als zesde over de finish in de buurt van de Zeelandbrug! Wow! We gingen op ons gemak terug varen naar Wemeldinge. Aan boord hadden we het erg gezellig. Lekker zeilen en ik mocht  de hele weg terug aan het roer. Ik vond het gaaf, de boot luistert dan eigenlijk naar mij! We kwamen bij de haven, het was laag water. Ik mocht de boot naar binnen varen. Eerst werd het zeil binnengehaald, daarna mocht ik door de sluis sturen. Het laatste stuk, het aanleggen dus, deed Marco. Ik vond het een heerlijke zeildag en super dat we met de wedstrijd mee mochten doen! Ik wil graag nog eens een keer mee!

Neil, 11 jaar

 

 

Log in om reacties te plaatsen

facebooktwitterinstagramyoutube
(c) SailForce
| info@sailforce.nl
VAT-BTW nr: NL001735446B96
+31 6 51 21 55 75

Website:  logo jswebdesign extrasmall