nlenfrde

48 mijl zeilen in ruim zes uur met Sail Force

Zaterdag 16 oktober jl. was het dan zover: De " Long distance race " georganiseerd door de watersport vereniging te Wemeldinge

Ik was uitgenodigd door de schipper van de "Sail Force" die voor deze race een gelegenheidsteam had samengesteld. De leden zijn meer of minder bekend met zeilen en/of zeilraces. Dat mocht de pret niet drukken. Met 6 mannen en een dame zijn we de strijd aan gegaan met 12 andere deelnemende schepen. Leek het in de haven nog mee te vallen met de wind. Later bleek dat wij daar in de luwte lagen en het woei het behoorlijk toen wij na de "LeMans" start en een klein oponthoud bij de voetgangersbrug in de buitenhaven aankwamen.

Gedurende de dag is de wind verder toegenomen van 5 Bft tot wel tot 7 Bft. Het doel van deze Long Distance Race was om vanaf de "LeMans"start om 11.00 uur tot  17.30 uur binnen de havenhoofden zoveel mogelijk Nautische mijlen af te leggen volgens een vooraf opgestelde rakken lijst. Zeemanschap en navigatiekunst waren belangrijk en de schipper van "Sail Force"wist waar hij mee bezig was.

Het werd een spannend dagje zeilen. Ontspanning door los van de beslommeringen van alle dag in de buitenlucht op de Oosterschelde te zijn, inspanning doordat het bij de heersende wind en water condities vaak flink aanpoten was om schip en zeilen te laten doen wat ervan verwacht werd. Een ware "TEAM inspanning" onder leiding  van schipper Marco.

Het was een leuk en gezellig dagje op het water, waarbij het aan een goede catering ook niet ontbrak. Marco had goede lunchpakketjes verzorgd dus de inwendige mens kwam niets tekort. Na het passeren van de finish gingen we aan het bier en nadat de "Sail Force" veilig in de box lag, werd er in de kajuit nog geborreld. Om op te warmen was er nog soep! met de laatste broodjes.

O ja, de resultaten van deze super zeildag:  van de 12 schepen zijn er reglementair gefinished. De "Sail Force" had in de officiële 6 uur en 15 minuten van de wedstrijd, bijna 48 mijl afgelegd en werd hiermee winnaar, nadat de wedstrijdleiding de correctie voor scheepstype had toegepast.

"Team" bedankt voor een heerlijk dagje zeilen, Marco bedankt voor de goede zorgen en verzorging. Geweldig dat jij ons naar de overwinning hebt gevoerd met jouw "Sail Force"


Met vriendelijke groet,

Karel Soeters

SSBS BV

Project- en Interim-management

Log in om reacties te plaatsen

facebooktwitterinstagramyoutube
(c) SailForce
| info@sailforce.nl
VAT-BTW nr: NL001735446B96
+31 6 51 21 55 75

Website:  logo jswebdesign extrasmall